جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

۶ علائم پس زدن ایمپلنت دندان [ راه های پیشگیری و درمان ]

آنچه در این مقاله می‌خوانید
از علائم پس زدن ایمپلنت دندان عبارتند از: احساس درد شدید در ناحیه ایمپلنت ( پس از یک هفته )، شل شدن ایمپلنت، التهاب لثه، مشکل در جویدن و... . درصورت مشاهده این علائم با دندانپزشک خود در میان بگذارید.

اصفهان، میدان احمد آباد، خیابان جی، قبل از تقاطع پروین، ساختمان الماس طبقه دوم

دریافت نوبت : ۰۹۱۳۷۹۸۴۲۹۱ – ۰۳۱۳۲۵۰۵۸۲۵

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان مهدی کچوئی و راضیه کامران

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران مشاوره بگیرید. برای دریافت مشاوره و معاینه رایگان می توانید با شماره ۰۳۱۳۲۵۰۵۸۲۵ تماس حاصل فرمایید.

فهرست مطالب

علائم پس زدن ایمپلنت دندان شامل موارد مختلفی است که به دلایل گوناگون ایجاد می شوند. اگر عمل ایمپلنت دندان را انجام داده اید و یا در صدد انجام آن هستید باید بدانید تحت چه شرایطی ایمپلنت دندان پس زده می شود و علائم آن چیست؟ در این مقاله سعی کرده ایم تمامی موارد مهم درمورد پس زدن ایمپلنت دندان را بررسی کنیم.

با گذشت سن، مشکلات زیادی برای دندان ها به وجود می آید که برای برطرف کردن آنها باید از روش های مختلفی استفاده کرد. ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد که مزایای بسیاری نسبت به روش های مشابه دارد. ایمپلنت دارای یک پایه فلزی است که باید درون استخوان فک قرار گیرد. این پایه از جنس تیتانیوم یا زیرکونیوم است و حساسیت آن در بدن انسان بسیار نادر اتفاق می افتد.

در برخی از موارد این پایه فلزی در جای خود ثابت نمی شود و به اصطلاح بدن انسان ایمپلنت دندان را پس می زند. این مورد علائم و دلایل مختلفی دارد که پس از مشاهده آنها باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بتوانید از دلیل آن مطلع شوید. در اکثر موارد موفقیت درمان ایمپلنت موفقیت آمیز است و بسیار کم پیش می آید که افراد دچار عوارض ایمپلنت شوند.

علائم پس دادن ایمپلنت به راحتی ایجاد نمی شوند و پس از گذشت زمان در فرد قابل مشاهده هستند. برای استفاده از ایمپلنت باید دو نوع ثبات اتفاق بیفتد: در مرحله اول یک ثبات مکانیکی ایجاد می شود و پس از سه ماه باید ثبات ثانویه ایجاد گردد.اگر بدن تحمل ایمپلنت دندان را نداشته باشد علائمی ایجاد می شود که باید آن را درمان کرد.

ایمپلنت دندان در اصفهان توسط پزشکان متخصصی انجام می شود که تجربه کافی در این زمینه دارند. شما می توانید برای درمان خود به دکتر راضیه کامران و مهدی کچوئی مراجعه کنید و از خدمات این دو پزشک باتجربه بهره مند شوید. در این سری مقالات از کلینیک بهترین دندانپزشکی زیبایی در اصفهان قصد داریم شما را با علائم پس زدن ایمپلنت دندان آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

جراحی دندان عقل در اصفهان | دندانپزشکی دکتر کچوئی و دکتر کامران

جهت دریافت مشاوره و معاینه رایگان تماس بگیرید

پس زدن ایمپلنت دندان به چه معناست؟

ایمپلنت دندان ممکن است در بازه های زمانی کوتاه مدت و یا طولانی مدت به دلایل مختلفی پس زده شود. پس زده شدن ایمپلنت به معنی به وجود آمدن هرگونه علائم غیرعادی پس از جراحی و کاشت ایمپلنت می باشد که علائم آلرژیک ایجاد می کند و درواقع بدن ایمپلنت را نمی پذیرد. لازم به ذکر است ایمپلنت دندان در ۳ یا ۴ درصد موارد ممکن است پس زده شود، که این موضوع به نحوه کاشت ایمپلنت توسط دندانپزشک، وضعیت سلامت جسمی و لثه فرد بستگی دارد.

در برخی موارد می توان گفت علت پس زدن ایمپلنت، مراقبت های غلط و یا عدم مراقبت درست پس از انجام ایمپلنت دندان می باشد. برای استفاده از ایمپلنت دندان باید پیش و پس از انجام آن به مراقبت های مختلفی توجه داشت. زمانی که شما از ایملنت استفاده می کنید باید حتماً مواردی را رعایت کنید تا ایمپلنت دچار عفونت نشود و از بین نرود. اگر بدن انسان به مواد تولید شده پایه ایمپلنت حساسیت داشته باشد هم پس زدن ایمپلنت دندان ایجاد می شود.

پس زدن ایمپلنت دندان همواره با علائمی همراه است که شناخت این علائم و توجه به آنها در صورت بروز، بسیار مهم است. تشخیص دقیق و به موقع این مشکل نیازمند آشنایی بیمار با علائم و علت های آن می باشد. زیرا در برخی موارد علت پس زده شدن ایمپلنت بسیار ساده و در برخی موارد پیچیده و حساس است. متخصص ایمپلنت نیز براساس بررسی دقیق علل و علائم موجود بر روی دندان شما، بهترین درمان را اتخاذ می کند.

علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

۱) تشدید و یا ادامه دار بودن درد در ناحیه کاشت:

پس زدن ایمپلنت دندان علائم مختلفی دارد که از مهم ترین آنها می توان به ادامه پیدا کردن درد و ناراحتی پس از درمان اشاره کرد. هنگامی که ایمپلنت در لثه قرار می گیرد باید مقداری درد را تحمل کنید، پس وجود مقدار کمی درد و ناراحتی طبیعی است اما این درد نباید بیشتر از یک هفته طول بکشد.

اگر شما با درد شدیدی مواجه شدید که به مرور قطع نمی شود و حتی شدت پیدا می کند باید به دندان پزشک خود مراجعه کنید. در برخی از موارد ایجاد یک حادثه باعث درد شدید ایمپلنت می شود که طبیعی است اما اگر بدون حادثه این اتفاق برای شما افتاده باشد می تواند از علائم پس زدن ایمپلنت دندان باشد.

۲) شل شدن ایمپلنت کاشته شده:

از علائم پس زدن ایمپلنت دندان می توان به شل شدن ایمپلنت هم اشاره کرد. در صورتی که ایمپلنت شما شل شود، به دندان های اطراف خود آسیب وارد می کند. این مورد به هیچ عنوان طبیعی نیست و شما باید حتماً پس از ایجاد آن به دندان پزشک خود مراجعه کنید. اگر ایمپلنت دندان پس از لمس آن با زبان تکان بخورد و یا به صورت طبیعی درون لثه قرار نداشته باشد یعنی شل شده و باید حتماً علت آن را جویا شوید.

۳) مشکل هنگام جویدن:

یکی دیگر از علائم پس زدن ایمپلنت، احساس درد و ناراحتی هنگام جویدن یا گاز زدن غذا است. ایمپلنت دندان باید همانند یک دندان طبیعی رفتار کند و شما نباید برای خوردن غذا دچار مشکل شوید. اگر ایمپلنت شما در هنگام غذا خوردن درد داشته باشد باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

۴) التهاب لثه:

پس از انجام ایمپلنت تا چندین روز التهاب لثه ایجاد می شود که طبیعی است. در صورتی که این تورم بیشتر از یک هفته طول بکشد از علائم پس زدن ایمپلنت دندان محسوب می شود و نشانه عفونت است. اگر عفونت کم باشد با مصرف آنتی بیوتیک برطرف می شود اما در برخی از موارد باید ایمپلنت را جدا کرد.

۵) حساسیت لثه نسبت به ایمپلنت:

پس زدن ایمپلنت می تواند به دلیل حساسیت لثه هم ایجاد شود که با علائم از دست دادن حس چشایی، تورم اطراف هسته و احساس سوزن سوزن شدن همراه است. لثه ممکن در برخی موارد نسبت به فلز تیتانیوم ( فلز بکار رفته در پایه ایمپلنت ) آلرژی نشان دهد و به همین علت ایمپلنت کاشته شده را پس بزند.

۶) برآمدگی یا فرورفتگی لثه ناحیه اطراف ایمپلنت:

فرورفتگی و برآمدگی لثه را در اطراف ناحیه ایمپلنت بررسی کنید زیرا یکی از مهم ترین علائم پس زدن ایمپلنت توسط لثه همین مورد می باشد. این عارضه می تواند به دلیل بیماری لثه، کمبود تراکم استخوان و درنتیجه تحلیل لثه و یا ایمپلنت نامناسب ایجاد شود. در صورتی که روکش ایمپلنت به صورت غیر طبیعی بلند باشد تحلیل بافت لثه ایجاد می شود. اگر ایمپلنت با مهارت کافی در محل درست و یا زاویه مناسب خود قرار گیرد این اتفاق ایجاد نمی شود و به همین شما باید یک پزشک متخصص را برای ایمپلنت دندان انتخاب کنید.

علائم پس زدن ایمپلنت دندان | دندانپزشکی دکتر کچوئی و دکتر کامران

 

علت پس زدن ایمپلنت چیست؟

عوامل و علل مختلفی در شکست خوردن جراحی ایمپلنت و به اصطلاح پس زده شدن ایمپلنت دندان دخالت دارند، که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • بیماری لثه ( بیماری پریودنتال ). در افرادی که دچار بیماری های لثه و یا تحلیل استخوان فک هستند، ایمپلنت دندان ممکن است با شکست مواجه شود.
  • بیماری های زمینه ای همانند دیابت و آرتریت. این بیماری ها روند بهبود زخم را کند تر می کنند و ممکن است باعث پس زدن ایمپلنت شوند.
  • استعمال دخانیات. مصرف هرگونه دخانیات مانند سیگار و قلیان، و مواد مخدر احتمال پس زدن ایمپلنت را افزایش می دهد.
  • بیماری هایی نظیر پوکی استخوان و کمبود تراکم استخوان فک.
  • عدم رعایت نکات مراقبتی بعد از ایمپلنت دندان.
  • کم تجربگی و عدم تخصص دندانپزشک. اگر دندانپزشک شما مهارت و سابقه مناسبی برای این کار نداشته باشد ایمپلنت به درستی در جای خود قرار نمی گیرد و پس زدن آن را به دنبال خواهد داشت. در صورتی که می خواهید ایمپلنت دندان شما با موفقیت انجام شود می توانید از تجربه دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران برای این کار در اصفهان بهره مند شوید.

 

علت پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟ | دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران

 

پیشگیری از پس زدن ایمپلنت دندان

اگر نخواهید با علائم پس زدن ایمپلنت دندان مواجه شوید می توانید اقدامات مختلفی را انجام دهید. در صورتی که شما بیماری لثه دارید باید قبل از جراحی ایمپلنت، آن را درمان کنید. شما باید پیش از انجام ایمپلنت تراکم استخوان خود را بررسی کرده و در صورت نیاز جراحی پیوند استخوان را انجام دهید.

استعمال سیگار باعث ایجاد عفونت در دندان و در ناحیه ایمپلنت می شود. برای انجام ایمپلنت باید سیگار را ترک کنید تا دچار علائم پس زدن ایمپلنت نشوید. برای انجام ایمپلنت بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید و روزی دوبار از نخ دندان و مسواک استفاده کنید. از موارد دیگر برای پیشگیری از پس زدن ایمپلنت دندان می توان به داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل اشاره کرد.

از مصرف غذاهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن مانند نمک، شکر و چربی بپرهیزید و هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید تا شرایط شما را بررسی کند. در صورتی که قصد انجام ایمپلنت را دارید باید حتماً با دندانپزشک خود مشورت کنید و داروهایی که مصرف می کنید را با او در میان بگذارید.

برخی از داروها باعث ایجاد علائم پس زدن ایمپلنت دندان می شود؛ بنابراین یا باید مصرف آنها را ترک کنید یا داروهای دیگر را با تجویز پزشک، جایگزین آن ها کنید. برای پیشگیری از چنینی مواردی می توانید به بهترین دندانپزشکی زیبایی در اصفهان مراجعه کنید. در کلینیک ما از بهترین تجهیزات برای ایمپلنت استفاده می شود. شما با انتخاب مجموعه ما می توانید از علائم پس زدن ایمپلنت دندان پیشگیری کنید و این روش درمانی برای شما با بهترین شرایط انجام شود.

راه درمان پس زدن ایمپلنت

در صورتی که با علائم پس زدن ایمپلنت مواجه شوید باید راه درمان آن را پیدا کنید. راه درمان ایمپلنت با علت آن رابطه مستقیم دارد و باید حتماً از روش های مختلف با توجه به علل ایجاد آن استفاده شود. در صورتی که عفونت لثه باعث پس زدن ایمپلنت می شود باید با تمیز کردن ایمپلنت و تمرکز روی درمان لثه ها این مشکل را برطرف کرد.

اگر عفونت لثه با سرعت بالا شناسایی شود به راحتی می توان آن را از بین برد و ایمپلنت با مشکلی مواجه نخواهد شد. در مواردی که آسیب و فشار زیاد به ایمپلنت باعث پس زدن می شود می توان از پیوند استخوان استفاده کرد. گاهی اوقات دندانپزشک با حذف دندان پس زده شده این مشکل را برطرف می کند.

حذف ایمپلنت های فک پایین نسبت به ایمپلنتی که در فک بالا وجود دارد مشکل تر است. دندانپزشکان در اکثر موارد این مشکل را با روش های مختلف برطرف می کنند تا نیازی به حذف نباشد. اگر ایمپلنت دندان به دلیل حساسیت باشد باید پایه را از لثه خارج کرد و از روش های مختلف دیگر برای پر کردن فضای خالی آن استفاده کرد.

پس از خارج شدن پایه ایمپلنت باید تا مدتی در بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید و از کشیدن سیگار هم پرهیز داشته باشید. برای افزایش استحکام استخوان ها باید کلسیم مصرف کنید و موادی مانند شیر، ماست، کلم بروکلی، پرتقال و پنیر را در رژیم غذایی خود قرار دهید. پس از اینکه مشکل شما برطرف شد می توانید از روش های مختلف برای درمان استفاده کنید. این روش ها شامل موارد زیر هستند:

  • بریج دندان:

برای انجام این کار باید از یک پروتز دندان مصنوعی برای پر کردن فضای خالی دندان از دست رفته استفاده کرد. این روش برای افرادی که دارای استخوان های در حال رشد دارند مناسب است. در این روش یک دندان مصنوعی که به دندان های مجاور خود با چسب متصل می شود استفاده می شود. برای این کار نیازی به تراشیدن دندان های مجاور نیست و از همان چسب برای اتصال استفاده می شود. اگر دندان های اطراف عصب کشی باشند باید از روش سنتی استفاده کرد و آنها را تراشید.

  • دندان مصنوعی متحرک:

یکی دیگر از روش ها برای درمان چنین موردی استفاده از دندان مصنوعی متحرک است. این روش با هزینه کمتری نسبت به روش های دیگر انجام می شود و به راحتی می توان از آن استفاده کرد. در این روش از یک قطعه پلاستیکی همرنگ با لثه دندان که به تاج دندان مصنوعی متصل شده هست استفاده می کنند.

  • پایه ایمپلنت سرامیکی:

یکی دیگر از روش هایی که امروزه برای پرکردن فضای خالی پس از خروج پایه ایمپلنت استفاده می شود، پایه ایمپلنت سرامیکی است. در صورتی که فرد به ایمپلنت تیتانیومی حساسیت داشته باشد از پایه ایمپلنت سرامیکی برای او استفاده می شود. زمانی که علائم پس زدن ایمپلنت دندان ایجاد می شود باید علت آن را به طور دقیق جویا شد و اگر به دلیل حساسیت باشد این روش را انتخاب کرد.

 

راه های درمان پس زدن ایمپلنت دندان | دندناپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران

 

سخن پایانی | علت و علائم پس زدن ایمپلنت دندان

همانطور که در این مطلب برای شما توضیح دادیم به جای دندان های آسیب دیده می توان ایمپلنت را انتخاب کرد. در این روش درمانی یک پایه درون لثه قرار می گیرد که ممکن است لثه به آن واکنش نشان دهد و دچار عفونت شود. در صورتی که به هر دلیلی با علائم پس زدن ایمپلنت مواجه شوید باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا علت را جویا شود.

علائم پس زدن ایمپلنت دندان به دلایل مختلف رخ می دهد که باید با توجه به این دلایل از روش های دیگر استفاده کرد. یک پزشک متخصص با تجربه خود می تواند علت را جویا شده و یک روش مناسب را به توجه به شرایط بیمار انتخاب کند. در صورتی که قصد ایجاد ایمپلنت را دارید، می توانید به مطب دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران، بهترین دندانپزشکی زیبایی در اصفهان مراجعه کنید و از خدمات این دو پزشک با تجربه بهره مند شوید.


سوالات متداول پس زدن ایمپلنت دندان

مهمترین علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

از مهمترین علائم پس زدن ایمپلنت دندان می توان به درد بسیار شدید، عفونت، شل شدن ایمپلنت و تکان خوردن آن اشاره کرد. اگر پس از ایمپلنت دچار مشکلاتی برای جویدن غذا شوید هم باید به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت مشاهده پس زدن ایمپلنت دندان چه باید کرد؟

در صورتی که پس از ایمپلنت دندان با علائمی مواجه شدید باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. توجه داشته باشید از هرگونه اقدام بدون اطلاع پزشک خودداری فرمائید، زیرا پس زدن ایمپلنت دلایل مختلف و بر اساس دلیل درمان خاص خود را دارد.

آیا درد و تورم پس از ایمپلنت در روزهای اولیه نشانه پس زدن آن است؟

از آنجایی که یک جسم خارجی برای ایمپلنت وارد لثه می شود تا چندین روز دچار درد خواهید شد. تا یک هفته پس از انجام ایمپلنت علائمی مانند درد و تورم به سراغ شما می آید که کاملاً طبیعی است. این علائم نشانه پس زدن ایمپلنت نیست و در صورتی که ادامه پیدا کند، می تواند از علت های آن باشد.

۳.۶/۵ - (۳۶ امتیاز)

مطلب ما را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

بریج بهتر است یا ایمپلنت ؟ | دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران
بریج بهتر است یا ایمپلنت؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت انتخب بین بریج یا ایمپلنت به عوامل بسیاری وابسته است. ایمپلنت و بریج هردو از روش های جایگزینی دندان از دست رفته هستند و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این مقاله به بررسی کامل بریج دندان و ایمپلنت دندان پرداخته ایم تا انتخاب برای شما آسان تر شود.
ایمپلنت all on 4 چیست؟دندانپزشکی دکتر کچوئی و دکتر کامران
اگر تمامی دندان های فک بالا یا پایین خود را از دست داده اید، ایمپلنت all on 4 بهترین گزینه برای جایگزینی دندان های شماست. در این روش ایمپلنت که مزایای بسیاری دارد، 4 پایه در سراسر فک قرار داده شده و پروتز ایمپلنت بر روی آنها نصب می شود.
فضا نگهدارنده دندان کودک | دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران
فضا نگهدارنده دندان کودکان وسیله ای به شکل حلقه و از جنس فلز یا آکریل است که در دو نوع ثابت و متحرک در دهان کودک قرار می گیرد. درصورتی که بعد از افتادن دندان شیری کودک از فضانگهدار استفاده نشود، دندان های دائمی ممکن است بصورت کج رشد کنند و در آینده کودک نیاز به ارتودنسی پیدا کند.
ایمپلنت فوری اصفهان | دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر کامران
ایمپلنت فوری اصفهان یکی از جدیدترین و محبوب ترین روش های کاشت دندان در اصفهان است که از مزایای بسیاری برخوردار است. در این روش در یک جلسه دندان خراب کشید شده و پایه ایمپلنت در فک قرار داده می شود. ایمپلنت فوری دارای مزایا و ویژگی های بسیاری ست که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته ایم.
لق شدن ایمپلنت یکی از عوارضی ست که بسیاری از بیماران هنگام جراحی ایمپلنت نگران آن هستند. در این مقاله سعی داشتیم تا اطلاعات جامع و مفیدی در مورد شل شدن ایمپلنت دندان، دلایل آن و همچنین راه های درمان و جلوگیری از آن را در اختیار شما قرار دهیم.
روکش ایمپلنت دندان چیست؟ | دندانپزشکی دکتر کچوئی و دکتر کامران
در هنگام کاشت ایمپلنت دندان انوع مختلفی از روکش ایمپلنت وجود دارد که از نظر جنس و نحوه اتصال بایکدیگر متفاوت اند. روکش های سرامیکی و زیرکونیا بهترین نوع روکش هستند که شباهت زیادی به دندان طبیعی دارند. برای انتخاب روکش مناسب باید شرایط بیمار و ترجیحات او توسط دندانپزشک بررسی شود. در این مقاله به بررسی انواع روکش ها و مزایا و معایب هر یک از آنها پرداخته ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران

بهترین دکتر برای لمینت سرامیکی در اصفهان | دندانپزشک دکتر مهدی کچوئی و راضیه کامران

دکتر مهدی کچوئی جراح دندانپزشک، ایمپلنت، زیبایی دکتر مهدی کچوئی فارغ التحصیل دکترای حرفه‌ای دندان پزشکی از دانشگاه‌ علوم پزشکی اصفهان در سال 95 می‌باشند و دکتر راضیه کامران فارغ التحصیل دکترای حرفه‌ای دندان‌پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 96 می‌باشند.