پروتز دندان چیست
پروتز های دندانی یکی از روش های دندانپزشکی زیبایی است و زمانیکه دندانی از بین می رود، برای پرکردن جای خالی و جایگزینی آن استفاده میشود.
انواع پروتزهای دندانی :
در حالت کلی سه نوع پروتز داریم که عبارتند از :
- پروتز های ثابت :
همانطور که از نام آن مشخص است این نوع پروتز را ، فرد نمی تواند از دهان خود خارج کند و معمولا در میان مردم با نام روکش دندان شناخته میشود و شامل دو نوع است :
- روکش تک واحدی دندان:
زمانی نیاز به روکش است که ساختار دندان ضعیف شده و نیازمند محافظت است. در بعضی مواقع نیز برای زیبایی استفاده میشود، همچنین روکش به استحکام دندان کمک کرده و ظاهر آن را نیز بهبود می بخشد.
- بریج دندانی:
برای مطالعه کامل بریج دندان اینجا کلیک کنید.
- پروتزهای دندانی متحرک :
همانطورکه از نام پروتز متحرک مشخص است، به راحتی داخل دهان گذاشته و برداشته می شود. از این روش زمانی استفاده می شود که برای پر کردن جای خالی دندان ها، نمی توان از پروتزهای ثابت استفاده کرد.
پروتز دندانی متحرک به سه دسته تقسیم می شود:
- پروتز متحرک پارسیل:
این نوع پروتزها شامل ترکیبات آکریل و آلیاژ فلزی می باشد که بخش عمده این آلیاژ فلزی، کرم و کبالت است و بیشتر با نام دندان تکه ای شناخته می شود.
- پروتز کامل یا دست دندان:
- این پروتزها برای افرادی مناسب است که تمام دندان های خود را از دست داده اند. البته با پیدایش ایمپلنت امروزه از این پن نوع کمتر استفاده می شود.
- پروتز اوردنچر:
نوعی درمان پروتز دندانی متحرک است و دست کامل دندان می باشد که روی چند پایه ایمپلنت یا روی دو پایه دندان قرار میگیرد و راحتی آن نسبت به پروتز ثابت دندان کمتر است.
دوام پروتزهای دندان چقدر است :
برای ماندگاری آنها مراقبت و رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان الزامیست. توجه داشته باشید بعد از گذاشتن پروتزها عادت کردن به آنها ممکن است مدتی طول بکشد. همچنین احتمالا در روزهای اولیه در دهان، التهاب بافتی به وجود میآید و این مساله ممکن است سبب جاگیری نامناسب پروتزها شود که با کمک دندانپزشک قابل رفع است و جای نگرانی نمی باشد.
هزینه پروتز های دندانی در اصفهان:
هزینه این روش درمان به نوع ، جنس ولابراتوار سازنده و دستمزد پزشک بستگی دارد، ایمپلنتهای دندانی معمولا قیمت بالاتری نسبت به سایر پروتزها دارند و بهترین روش جایگزین دندان از دست رفته است.