مراقبت های بعد از پر کردن دندان شامل چه نکات و مواردی می شود؟ با پر کردن دندان ها می توانید پوسیدگی های موجود را از دهان خود حذف کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کنید. مطالعات نشان می دهد که پر کردن دندان به بازیابی فرم، عملکرد و زیبایی دندان های آسیب دیده کمک می کند. مراقبتهای پس از پر کردن دندان از این نظر مهم است که وقتی دندان پر میشود، برای اطمینان از اثربخشی مداوم کار، به مراقبتهای بلندمدت و کوتاهمدت نیاز دارید. کارشناسان توصیه می کنند که با مراقبت مناسب از سلامت دهان و دندان خود، می توانید خطر ایجاد حفره های بیشتر را کاهش دهید و از آسیب به پرکردگی های موجود جلوگیری کنید.
در شرایطی که دندان هنوز آسیب زیادی ندیده و آسیب های جزئی داشته باشد پرکردن دندان بهترین روش درمانی ممکن است و علاوه بر جلوگیری از آسیب بیشتر به دندان باعث می شود مانند شرایط عادی به درستی عمل کند. بسیاری از افراد جامعه از پر کردن دندان برای درمان دندان های خود استفاده می کنند و خواهند کرد، اما میزان رضایت آنها متفاوت است.
برخی راضی هستند و برخی دیگر از روند کار راضی نیستند. این تفاوت ها به دلیل تخصص پزشک، نوع مواد استفاده شده و وضعیت دندان های فرد، نحوه مراقبت از دندان ها پس از برداشتن و پرکردن است. این درمان ها طول عمر دندان مصنوعی را افزایش می دهد و رضایت بیشتری را هنگام خوردن و آشامیدن فراهم می کند.
برخی از عوارض بعد از پر کردن دندان
برخی از رایج ترین عوارض بعد از پر کردن دندان ها عبارتند از:
- پس از پر کردن دندان، دندان ممکن است به سرما، گرما یا فشار حساس شود. این کاملا طبیعی است و طی چند روز تا چند هفته برطرف می شود. در برخی موارد، این احساس برای چند هفته یا بیشتر طول می کشد. تا زمانی که دندانها و لثههای شما در حال بهبود هستند، همه چیز خوب پیش میرود و جای نگرانی نیست.
- پس از از بین رفتن بی حسی دندان، اگر هنگام جویدن با دهان بسته دچار درد شدید، با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
- در طول پر کردن دندان، بافت لثه ممکن است برای چند روز تحریک شده و درد کند. علاوه بر این، محل تزریق بی حسی ممکن است بریدگی یا کبودی داشته باشد.
مراقبت های بعد از پر کردن دندانها و کاهش عوارض
- اگر در شرایطی هستید که امکان مسواک زدن وجود ندارد، حتما دهان خود را با آب تمیز بشویید.
- یک رژیم غذایی سالم و معقول با پروتئین، میوهها، سبزیجات و حبوبات می تواند سلامت بدن، دستگاه گوارش، دهان و دندان ها را تضمین کند.
- با وجود فواید برخی میوه ها و غذاها مانند مرکبات، سعی کنید در مصرف آنها زیاده روی نکنید. زیرا مرکبات حاوی مواد اسیدی هستند و می توانند مینای دندان را ضعیف کنند. همچنین سعی کنید تا یک ساعت پس از مصرف مرکبات، دندان های خود را مسواک نزنید، زیرا این کار باعث از بین رفتن مینای دندان می شود.
- فراموش نکنید که حداقل هر شش ماه یکبار به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. همانطور که گفته شد، این مراجعه منظم می تواند شما را در جریان وضعیت دندان هایتان قرار دهد و در صورت بروز پوسیدگی یا هر بیماری دندانی به سرعت درمان و از آن پیشگیری کرد.
- ترمیم دندان به بهداشت دهان و دندان خللی وارد نمی کند، اما بهتر است بعد از پر کردن دندان از هرگونه فعالیت بهداشتی دهان و دندان پرهیز کنید.
- چند ساعت پس از پر کردن دندان های خود از مسواک حاوی فلوراید استفاده کنید.
- استفاده منظم از خمیر دندان و مسواک تضمین می کند که شرایط بهداشتی اطراف دندان پر شده به درستی حفظ شده و مشکلاتی مانند عفونت و حساسیت دندان ایجاد نمی شود. از طرفی از آسیب به دندان های جانبی نیز جلوگیری می کند تا آسیب دندان ها بیشتر نشود و مواد پرکننده دیواره محافظ خود را از دست ندهند.
توصیه های غذایی بعد از پر کردن دندان
- در مورد پرکردن آمالگام، تا 24 ساعت اول پس از پر کردن، نباید غذای جامد بخورید یا مستقیماً روی دندان پر شده غذا بخورید. در صورت امکان فقط از طرف دیگر دهان (اگر همه دندان ها در سمت راست، سمت چپ دهان و بالعکس) غذا بخورید.
- آهسته و آرام بجوید. جویدن فشار زیادی به دندان وارد می کند که می تواند باعث درد زیادی در دندان های تازه پر شده شود. وقتی می خواهید غذا بخورید، وقت بگذارید و سعی نکنید یک تکه غذای بزرگ را فورا بجوید. به این ترتیب می توانید از تماس شدید بین دندان ها جلوگیری کنید. در صورت امکان، با طرف مقابل کل دندان غذا بخورید.
- هنگام جویدن دهان خود را ببندید. در برخی از افراد دندان ها پس از پر شدن به هوای سرد حساس می شوند. به همین دلیل است که پس از پر کردن دندان باید مدتی دهان خود را ببندید تا از رسیدن جریان هوای سرد به دندان و ایجاد عفونت جلوگیری شود.
- از مصرف نوشیدنی های سرد یا گرم خودداری کنید. دندان های تازه پر شده حساس هستند، بنابراین تا چند روز از نوشیدن نوشیدنی های سرد یا گرم خودداری کنید و از غذاهایی با دمای متوسط استفاده کنید.
- از شیرینی ها و غذاهای شیرین پرهیز کنید. از آنجایی که شیرینی ها می توانند باعث ایجاد حساسیت در دندانی که به تازگی پر شده است، از مصرف این مواد برای چند روز اجتناب کنید. مصرف غذاهای شیرین همچنین می تواند باعث رشد باکتری ها در پیرامون حاشیه پرشدگی دندان و یا در زیر آن شود.
سخن نهایی؛ به طور مرتب با دندانپزشک خود در تماس باشید.
معاینات و تمیز کردن منظم بخش جدایی ناپذیر حفظ سلامت دهان و دندان است. در صورت داشتن مشکل در دندان ها یا پرکردن حداقل دو بار در سال یا بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنید. در بهترین دندانپزشکی اصفهان یعنی کلینیک دکتر مهدی کچویی و دکتر راضیه کامران، بهترین خدمات درمانی دندان به طور کامل ارائه میگردد. این کلینیک با رعایت موارد بهداشتی و ارائه خدمات درمانی در تلاش است تا در جهت کسب رضایت کامل مشتریان و بیماران کوشا باشد.
منبع: https://b2n.ir/j24920