• 03132505825
  • اصفهان، میدان احمد آباد، خیابان جی، قبل از تقاطع پروین، ساختمان الماس طبقه دوم

مراقبت از دندان ها و دهان

14 فروردین
مراقبت از دندان ها

این مطلب در تاریخ 22 شهریور 1401 در ساعت 12:45 ق.ظ بروزرسانی شده است

مراقبت از دندان ها و دهان

مشکلات زیادی در طول گذر عمر پیش می‌ آید که می تواند باعث خرابی دندان ها و لثه ها شود، ولی مراقبت از دندان ها بدون شک میتواند با گذر عمر، لثه ها و دندان های شما را قوی و سالم نگه دارد.

غذا خوردن یکی از لذت‌ها و تفریح‌های ما در زندگی است و اگر دندان و لثه‌ی سالم نداشته باشیم، قطعا از این لذت محروم خواهیم شد.

در مطالب گذشته درباره‌ی راه‌های درمان دندان و شرایط آن صحبت کردیم، اما چرا بیشتر مراقب نباشیم؟

 

پوسیدگی دندان

دندان ها با پوشش بیرونی سختی به نام مینا پوشیده شده اند. هر روز یک لایه نازک از باکتری به نام پلاک دندانی روی دندان‌های شما جمع می‌شود. باکتری های موجود در پلاک، اسیدهایی تولید می کنند که باعث آسیب به مینای دندان شده و در صورت پیشرفت باعث ایجاد حفره نیز میشوند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دندان ها می تواند از پوسیدگی جلوگیری کند، اما هنگامی که حفره ایجاد می شود، برای جلوگیری از آسیب بیشتر، دندانپزشک باید پوسیدگی را برداشته و دندان را ترمیم کند.

 

برای محافظت از دندان ها در برابر پوسیدگی از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید. اگر در معرض خطر بیشتری برای پوسیدگی دندان هستید (به عنوان مثال، اگر به دلیل بیماری یا داروهایی که مصرف می کنید، دهان خشکی دارید)، ممکن است به فلوراید بیشتری نیاز داشته باشید. دندانپزشک شما ممکن است به شما فلورایدتراپی بدهد یا به شما بگوید که از ژل فلوراید یا دهان شویه در خانه استفاده کنید.

خواندن این مقاله  مراقبت های لازم بعد از جراحی دندان عقل [ باید ها + نبایدها ]

 

بیماری لثه

بیماری لثه زمانی شروع می شود که پلاک در امتداد و زیر خط لثه شما ایجاد شود. پلاک باعث ایجاد عفونت می شود که به لثه و استخوانی که دندان های شما را در جای خود نگه می دارد آسیب می رساند. نوع خفیف بیماری لثه، علائمی مثل لثه قرمز رنگ و حساس، خونریزی هنگام مسواک و نخ دندان زدن دارد. این مشکل که التهاب لثه نامیده می شود، اغلب با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هر روز برطرف می شود(علی رغم خونریزی در روزهای اول).

 

نوع شدیدتر بیماری لثه، به نام پریودنتیت، باید توسط دندانپزشک درمان شود. اگر این عفونت درمان نشود، می تواند منجر به زخم، خونریزی لثه، مشکلات دردناک در جویدن و حتی از دست دادن دندان شود.

 

برای پیشگیری از بیماری لثه:

  • دندان های خود را دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
  • به طور منظم نخ دندان بکشید.
  • برای معاینه و تمیز کردن به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کنید. در مورد هر گونه بیماری و داروهایی که مصرف می کنید به دندانپزشک بگویید.
  • از یک رژیم غذایی متعادل استفاده کنید.
  • سیگار کشیدن را ترک کنید. سیگار خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش می دهد.

 

چگونه دندان ها و لثه های خود را تمیز کنیم؟

بهترین راه مراقبت از لثه ها و دندان ها این است که بطور روزانه موارد بهداشتی دهان را بطور صحیح انجام دهید:

  • به آرامی دندان های خود را از هر طرف با یک مواسک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و هر 3 تا 4 ماه یکبار مسواک خود را تعویض کنید.
  • از حرکات دایره ای کوچک و حرکت های کوتاه عقب و جلو استفاده کنید.
  • با دقت و به آرامی در امتداد خط لثه خود مسواک بزنید.
  • زبان خود را به آرامی مسواک بزنید یا از یک سوهان زبان برای تمیز نگه داشتن آن استفاده کنید.
  • بین دندان های خود را با نخ دندان، تمیز کنید. این کار پلاک و مواد غذایی باقیمانده بین دندان ها را که مسواک نمی تواند به آن ها برسد را از بین می برد.
  • بعد از کشیدن نخ دندان، دهانتان را بشویید.
خواندن این مقاله  مراقبت های لازم بعد از جراحی دندان عقل [ باید ها + نبایدها ]

 

اگر مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن باعث خونریزی لثه یا آسیب به دهان می شود به دندانپزشک خود مراجعه کنید. اگر در کشیدن نخ دندان مشکل دارید، نگهدارنده نخ دندان می تواند کمک کند.

 

و در آخر

همانطور که همیشه گفته می شود، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و آرزوی ما همیشه سلامتی شماست.

امتیاز دهی به این مطلب
اشتراک گذاری :

دکتر مهدی کچوئی

دکتر مهدی کچوئی فارغ التحصیل دکترای حرفه‌ای دندان پزشکی از دانشگاه‌ علوم پزشکی اصفهان در سال 95 می‌باشند. ایشان پس از پایان تحصیلات و گذراندن دوره طرح نیروی انسانی در تهران، به شهر اصفهان بازگشتند و پس از کسب تجربه‌های علمی و عملی اقدام به تاسیس مطب دندان پزشکی مجهز همراه با کادری مجرب، جهت خدمت رسانی هرچه بیشتر به شما عزیزان نمودند. دکتر مهدی کچوئی، جراح و دندانپزشک زیبایی، دارای مدرک تخصصی ایمپلنت و بازسازی‌های دهان، فک و صورت، طراحی لبخند و لمینیت های سرامیکی می‌باشند. ایشان عضو انجمن دندان‌پزشکی ایران نیز هستند.

دیدگاه خود را بنویسید

WeCreativez WhatsApp Support
سوالات دندانپزشکی خود را از دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران بپرسید.