جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عوارض احتمالی و مراقبت های بعد از جراحی دندان

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اصفهان، میدان احمد آباد، خیابان جی، قبل از تقاطع پروین، ساختمان الماس طبقه دوم

دریافت نوبت : ۰۹۱۳۷۹۸۴۲۹۱ – ۰۳۱۳۲۵۰۵۸۲۵

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان مهدی کچوئی و راضیه کامران

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران مشاوره بگیرید. برای دریافت مشاوره و معاینه رایگان می توانید با شماره ۰۳۱۳۲۵۰۵۸۲۵ تماس حاصل فرمایید.

مراقبت های بعد از جراحی دندان | دندانپزشکی دکتر کچوئی و دکتر کامران
فهرست مطالب

مراقبت های بعد از جراحی دندان جهت جلوگیری از عوارض جراحی دندان امری بسیار ضروری میباشد.

مراقبت های بعد از جراحی دندان چیست؟

  • گاز گذاشته شده در محل دندان کشیده شده را  حداقل نیم ساعت با فشار ملایم فک در دهان نگهدارید.
  • به علت طولانی بودن زمان بی حسی و بی حس بودن بافتهای نرم اطراف دندان، مواظب باشید لب، گونه یا زبان گاز گرفته نشود.
  • از شستشوی دهان در روز جراحی و از مک زدن و خالی کردن مکرر آب دهان اجتناب نمائید.
  • از روز دوم دهان را به آرامی با سرم نمکی شستشو ، دهانشویه کلرهگزیدین (از داروخانه ها تهیه شود) یا آب نمک رقیق شده(به میزان ١-٢ قاشق شربت خوری نمک در یک لیوان آب) ، بعد از هر وعده غذا و در ساعات بیداری، هر سه ساعت شستشو دهید.
  • بعد از جراحی تا چند روز از کشیدن سیگار  و استفاده از نی برای نوشیدن مایعات و تخلیه شدید محتویات دهان یا بینی (تف کردن شدید  و فین کردن و…) خودداری نمائید.
  • قرار دادن دو بالش در زیر سر به هنگام استراحت توصیه می گردد.
  • مسواک زدن دندانها از روز بعد از جراحی بدون اشکال بوده و دقت نمائید به مدت یک هفته از مسواک زدن مستقیم بخیه ها خودداری شود.
  •  ۴٨ ساعت پس از کشیدن دندان از انجام فعالیت بدنی شدید که منجر به بالا رفتن فشار خون میشود بپرهیزید و حتی الامکان به خود استراحت دهید.

 

 

عوارض احتمالی و مراقبت های بعد از جراحی دندان دکتر مهدی کچوئی و راضیه کامران

 

  • مقداری خونریزی و نشت خونابه به مدت چندین ساعت بعد از جراحی دهان طبیعی است. در صورت بروز خونریزی تکه ای گاز استریل بر موضع قرار داده و با فشار ملایم دندانهای مقابل بر روی آن به مدت ۳۰ دقیقه نگهدارید. در صورت ادامه خونریزی این عمل را تکرار نموده و از تعویض گاز با فاصله های زمانی کمتراز ۳۰ دقیقه خودداری نمائید.
  • در صورت ادامه یافتن خونریزی ، یک عدد چای کیسه ای تمیز را در محل دندان جراحی شده گذاشته و به مدت ۳۰ دقیقه فشار دهید! ( به نظرتون علتش چی میتونه باشه؟! برامون کامنت کنید)
  • بعد از انجام جراحی بر روی جراحت داخل دهان قشر خاکستری رنگی ممکن است دیده شود و دهان تا چند روز بدطعم و بوی نامطبوعی دارد. این حالات طبیعی بوده و نشانگر وجود عفونت نمی باشد.
  • شب اول و روز اول پس از جراحی رژیم غذایی مایع یا نرم ولرم یا سرد داشته باشید ( بستنی، فرنی/ مخصوص اصفهانی ها! و شیر  و آبمیوه سرد توصیه می شود) و از روز بعد در صورت عدم ناراحتی از غذاهای معمولی می توانید استفاده کنید (با طرف دیگر فک غذا جویده شود). مصرف مایعات و غذای کافی و مقوی بعد از جراحی ضروری بوده و در التیام و بهبودی شما تأثیر بسزایی دارد. مراقب باشید از فشار مستقیم لقمه غذایی بر روی ناحیه بخیه زده شده تا یک هفته اجتناب شود  و  حتما بلافاصله پس از آن دهان خود را شستشو دهید.
  • تورم و درد بعد از جراحی قابل انتظار است. برای همین می توانید هر ۴ ساعت یک بار از کپسول های مسکن ( نووافن ، آسیفن، فارژزیک یا کدیمکس) برای تسکین درد همراه با آنتی بیوتیک های تجویز شده استفاده کنید .
  • در صورت بروز درد شدید شب اول جراحی استفاده از آمپول مسکن Ketrolac 30mg به صورت عضلانی توصیه می شود.
  • کاربرد کمپرس سرد(کیسه یخ) از خارج دهان، بعد از جراحی و ادامه آن در روز اول به صورت متناوب (به این صورت که ۵ دقیقه کیسه یخ را روی پوست قرار داده سپس ۵ دقیقه به پوست ناحیه استراحت میدهید و مجددا این کار را تکرار می کنید) در کاهش تورم مؤثر است.
  • حداکثر تورم بعد از ۲۴ الی۴۸ ساعت بعد از جراحی بوجود می آید که به تدریج کاهش یافته و طی ۷ الی ۱۰  روز از بین می رود.
  • گاهی اوقات بعد از جراحی دندان، لخته خونی از حفره دندان کشیده شده جدا شده و عارضه ای بوجود می آید که اصطلاحاً درای ساکت (حفره خشک) نامیده می شود, این عارضه چند روز بعد از درآمدن لخته ایجاد شده و درد نسبتاً شدیدی دارد( ۳-۴ روز پس از جراحی) در این صورت با مطب تماس بگیرید.
  • جراحی دندان و خالی ماندن جای آن در دهان شما می تواند باعث بروز مشکلات بسیاری در سلامت دندان شما شود , روش های بسیاری برای جایگزینی دندان شما وجود دارد که بهترین راه کاشت دندان است. از مزایای ویژه این نوع درمان این است که باعث می شود شما دارای جایگزینی همانند دندان طبیعی خود بشوید.
  • دو هفته بعد از عمل جراحی جهت کشیدن نخ های بخیه به مطب مراجعه نمائید.

 

عوارض احتمالی و مراقبت های بعد از جراحی دندان
دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران

عوارض جراحی دندان

 

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

مطلب ما را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

بریج بهتر است یا ایمپلنت ؟ | دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران
بریج بهتر است یا ایمپلنت؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت انتخب بین بریج یا ایمپلنت به عوامل بسیاری وابسته است. ایمپلنت و بریج هردو از روش های جایگزینی دندان از دست رفته هستند و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این مقاله به بررسی کامل بریج دندان و ایمپلنت دندان پرداخته ایم تا انتخاب برای شما آسان تر شود.
ایمپلنت all on 4 چیست؟دندانپزشکی دکتر کچوئی و دکتر کامران
اگر تمامی دندان های فک بالا یا پایین خود را از دست داده اید، ایمپلنت all on 4 بهترین گزینه برای جایگزینی دندان های شماست. در این روش ایمپلنت که مزایای بسیاری دارد، 4 پایه در سراسر فک قرار داده شده و پروتز ایمپلنت بر روی آنها نصب می شود.
فضا نگهدارنده دندان کودک | دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران
فضا نگهدارنده دندان کودکان وسیله ای به شکل حلقه و از جنس فلز یا آکریل است که در دو نوع ثابت و متحرک در دهان کودک قرار می گیرد. درصورتی که بعد از افتادن دندان شیری کودک از فضانگهدار استفاده نشود، دندان های دائمی ممکن است بصورت کج رشد کنند و در آینده کودک نیاز به ارتودنسی پیدا کند.
ایمپلنت فوری اصفهان | دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر کامران
ایمپلنت فوری اصفهان یکی از جدیدترین و محبوب ترین روش های کاشت دندان در اصفهان است که از مزایای بسیاری برخوردار است. در این روش در یک جلسه دندان خراب کشید شده و پایه ایمپلنت در فک قرار داده می شود. ایمپلنت فوری دارای مزایا و ویژگی های بسیاری ست که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته ایم.
لق شدن ایمپلنت یکی از عوارضی ست که بسیاری از بیماران هنگام جراحی ایمپلنت نگران آن هستند. در این مقاله سعی داشتیم تا اطلاعات جامع و مفیدی در مورد شل شدن ایمپلنت دندان، دلایل آن و همچنین راه های درمان و جلوگیری از آن را در اختیار شما قرار دهیم.
روکش ایمپلنت دندان چیست؟ | دندانپزشکی دکتر کچوئی و دکتر کامران
در هنگام کاشت ایمپلنت دندان انوع مختلفی از روکش ایمپلنت وجود دارد که از نظر جنس و نحوه اتصال بایکدیگر متفاوت اند. روکش های سرامیکی و زیرکونیا بهترین نوع روکش هستند که شباهت زیادی به دندان طبیعی دارند. برای انتخاب روکش مناسب باید شرایط بیمار و ترجیحات او توسط دندانپزشک بررسی شود. در این مقاله به بررسی انواع روکش ها و مزایا و معایب هر یک از آنها پرداخته ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران

بهترین دکتر برای لمینت سرامیکی در اصفهان | دندانپزشک دکتر مهدی کچوئی و راضیه کامران

دکتر مهدی کچوئی جراح دندانپزشک، ایمپلنت، زیبایی دکتر مهدی کچوئی فارغ التحصیل دکترای حرفه‌ای دندان پزشکی از دانشگاه‌ علوم پزشکی اصفهان در سال 95 می‌باشند و دکتر راضیه کامران فارغ التحصیل دکترای حرفه‌ای دندان‌پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 96 می‌باشند.