دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران بهترین دندانپزشکی اصفهان

  • 03132505825
  • اصفهان، میدان احمد آباد، خیابان جی، قبل از تقاطع پروین، ساختمان الماس طبقه دوم

ایمپلنت یا کاشت دندان چیست؟

۱۹ آبان
ایمپلنت یا کاشت دندان
تعریف ایمپلنت یا کاشت دندان :

به یک ریشه مصنوعی از جنس تیتانیوم، ایمپلنت گفته می­شود که در استخوان فک کاشت شده و جایگزین دندان از دست رفته می­شود.

کاشت دندان یکی از روش­هایی است که امروزه برای افرادی که بر اثر عوامل گوناگون مثل :تصادف، خرابی دندان، ضربه شدید و یا کهولت سن و … یک یا چند دندان خود را از دست­داده­اند، استفاده می­شود.

تا چند دهه پیش استفاده از دندان­های مصنوعی رایج بود اما با پیدایش تکنولوژی ایمپلنتولوژی، استفاده از دندان­های مصنوعی رفته رفته کاهش پیدا کرد. یکی از نکات قابل توجه ایمپلنت دندان، ثابت بودن آن است که دیگر نیازی نیست مانند دندان­های مصنوعی آن را در بیاورید و کارکرد آن همچون دندان واقعی­ست.

 

اجزاء ایمپلنت و کاربرد آنها :
  1. پایه ایمپلنت دندان یا همان فیکسچر : اولین قطعه­ایست که در مرحله اول مشاهده میکنید. پایه­ای تیتانیومی، مستحکم، ایمن و پایدار برای نگه داشتن تاج دندان است .
  2. تاج دندان یا پروتز : این قطعه شبیه دندان طبیعی­ست که معمولاً از مواد سرامیکی ساخته شده و به نحوی طراحی می شود که به شکل دندان طبیعی به نظر برسد.
  3. رابط اتصال دهنده (اباتمنت): ابزاریست که برای ثابت نگه داشتن تاج دندان مصنوعی روی پایه ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد و معمولاً به شکل شش وجهی یا هشت وجهی است.
مراحل انجام ایمپلنت :

مراحل انجام ایمپلنت طولانی و با توجه به شرایط فردی برای هرکسی متفاوت و منحصر بفرد است، اما بطورکلی شامل مراحل زیر می­باشد:

مرحله اول : پیوند استخوان

در صورت نیاز به پیوند استخوان انجام آن حداقل 4 ماه و حداکثر 12 ماه زمان برای بهبودی نیاز دارد. پیوند استخوان فرآیندی­ست که طی آن ضخامت و گاهی ارتفاع استخوان فک برای قرار دادن ساپورت ایمپلنت افزایش می­یابد.

مرحله دوم : قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک بیمار

بعد از بهبودی کامل در پیوند استخوان به مرحله کاشت ایمپلنت می­رسید، این بخش 1 الی 2 ساعت زمان می­برد.

مرحله سوم :

قرار دادن هیلینگ کپ بر روی ایمپلنت

بعد از اینکه ایمپلنت به استخوان فک شما جوش خورد، نوبت به قرار دادن تاج موقت بر روی پایه ایمپلنت می­رسد.هیلینگ کپ یک قطعه فلزی­ست که لثه بیمار را از ایمپلنت دورتر نگه ­می­دارد و باید 10 الی 14 روز باقی بماند.

مرحله چهارم :

قراردادن اباتمنت بر روی ایمپلنت

اباتمنت روی ایمپلنت دندانی پیچ می­شود و از تاج دندان حمایت می­کند. بعد از قرار دادن اباتمنت، تاج موقت را کار می­گذارند و به مدت 14 الی 6 هفته در دهان بیمار نگه­داشته می­شود تا در این مدت تاج دایمی طراحی و ساخته شود.

مرحله پنجم :

تقریبا آخرین مرحله­ی ایمپلنت است.تاج دایمی ساخته شده به داخل اباتمنت پیچ می­شود.

پس از اتمام همه مراحل ایمپلنت دندان ، نوبت به مراقبت و نگهداری شما از آن می­رسد تا طول عمر ایمپلنت خود را طولانی­تر کنید و درصد موفقیت کاشت ایمپلنت را بالا ببرید.

 

مراقبت­ های لازم پس از کاشت ایمپلنت:

برای مشاهده راه­های مراقبت بعد از کاشت ایمپلنت اینجا کلیلک کنید.

عوارض ایمپلنت :

انجام عمل جراحی همواره با خطراتی برای بیمار همراه است. بیمار پس از عمل جراحی ایمپلنت دندان احتمالا تا چند روز احساس درد، ورم، کبودی و ناراحتی را خواهد داشت. عوارض جانبی ایمپلنت دندان بخشی از مراحل درمان آن هستند، بنابراین جای هیچ گونه نگرانی هنگام مشاهده یا حتی خونریزی خفیف پس از انجام ایمپلنت وجود ندارد.

 

امتیاز دهی به این مطلب
اشتراک گذاری :

دکتر مهدی کچوئی

دکتر مهدی کچوئی فارغ التحصیل دکترای حرفه‌ای دندان پزشکی از دانشگاه‌ علوم پزشکی اصفهان در سال 95 می‌باشند. ایشان پس از پایان تحصیلات و گذراندن دوره طرح نیروی انسانی در تهران، به شهر اصفهان بازگشتند و پس از کسب تجربه‌های علمی و عملی اقدام به تاسیس مطب دندان پزشکی مجهز همراه با کادری مجرب، جهت خدمت رسانی هرچه بیشتر به شما عزیزان نمودند. دکتر مهدی کچوئی، جراح و دندانپزشک زیبایی، دارای مدرک تخصصی ایمپلنت و بازسازی‌های دهان، فک و صورت، طراحی لبخند و لمینیت های سرامیکی می‌باشند. ایشان عضو انجمن دندان‌پزشکی ایران نیز هستند.

دیدگاه خود را بنویسید

WeCreativez WhatsApp Support
سوالات دندانپزشکی خود را از دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران بپرسید.