این مطلب در تاریخ 22 شهریور 1401 در ساعت 12:42 ق.ظ بروزرسانی شده است
جرمگیری دندان
جرمگیری دندان :
زمانیکه افراد به سلامت دندان های خود اهمیت نمیدهند و پس از وعدههای غذایی مسواک نمیزنند، به مرور لایهای از مواد غذایی برروی دندان ها می نشیند و منجربه تجمع جرم و رسوب در سطح دندانها و لثه میشود. به این لایه سفت تشکیل شده از پلاک های میکروبی جرم دندان گفته می شود، که علت اصلی بوی بد دهان است همچنین پلاک های میکروبی علاوه بر ایجاد جرم دندان می تواند سبب بیماری های لثه و التهاب آن شود. تنها راه رهایی از این وضعیت و درمان قطعی بوی بد دهان پاک کردن رسوب یا همان جرمگیری دندان است.
آیا جرمگیری درد دارد؟
جرمگیری دندان در اغلب موارد درد بسیار اندکی دارد. البته این به شرطی است که دستگاه جرمگیری دندان متناسب با حساسیت ها و ویژگی های دندان بیمار تنظیم شده باشد تا بیمار کاملاً راحت بوده و دردی در طی فرایند جرمگیری دندان احساس نکند. شاید در حین برداشت جرم های بین لثه و دندان ،لثه مقداری خونریزی کند که به سرعت این خونریزی بند می آید. و در انتها ، معمولا دندانپزشک دهانشویه آنتی باکتریال تجویز میکند.
مراحل جرمگیری دندان :
مرحله اول جرمگیری دندان : کورتاژ کردن لثه و جرمگیری آن
در این روش دندانپزشک میتواند برای شستن دقیق و کامل پلاک های موجود روی دندان یا از ابزارهای دستی و یا دستگاه های اولتراسونیک استفاده کند.
مرحله دوم جرمگیری دندان: بروساژ دندان
در این مرحله دندانپزشک با استفاده از خمیری مخصوص و وسیله ای که دارای سر برسی شکل می باشد، این کار را انجام می دهد. بروساژ برای بوجود آوردن سطح صیقلی روی دندان و همچنین حذف رنگها و لکههایی که چسبندگی زیادی ندارند و سفید کردن دندان، معمولا بعد از جرمگیری استفاده میشود.
مرحله سوم جرمگیری دندان : استفاده از Air Flow برای صیقل دادن دندان
این یکی از بهترین و جدیدترین روش های جرمگیری دندان ها به شمار می آید که می تواند به آسانی تغییر رنگ ایجاد شده ناشی از کشیدن قلیان و سیگار و خوردن مواد رنگی مثل قهوه و چای را برطرف کند. همچنین در این روش علاوه بر این که دندانها صیقلی و سفید می شود، تمام پلاک ها و لکه های ریز و درشت روی آن نیز به صورت کامل از بین خواهد رفت. در این روش بدون تماس مستقیم و فشار به بهبود وضعیت دندان های بیمار می پردازد.
مزایای جرمگیری دندان :
- جلوگیری از پوسیدگی دندانها و ایجاد حفره
- جلوگیری از خونریزی لثه هنگام مسواک زدن و نخ کشیدن
- از بین رفتن لکه های دندانی
- جلوگیری از گسترش پوسیدگی
- از بین بردن بوی بد دهان
- صرفه جویی در هزینه درمان های بعدی به علت پیشگیری
توجه:
بعد ازجرمگیری دندان :
- احتمال حساس شدن دندان ها وجود دارد که طبیعی است و برطرف میشود .
- ممکن است پس از جرمگیری دندان لثه ها خونریزی داشته باشد که سریعا برطرف می شود.
- اگر میزان جرم بین دندان ها زیاد باشد ممکن است لثه ها جمع شود و عقب نشینی کند که کاملا طبیعی است.
- توصیه های بعد از جرمگیری :
برای مشاهده توصیه های بعد از جرمگیری دندان اینجا کلیک کنید.

دکتر مهدی کچوئی نویسنده مطلب
دکتر مهدی کچوئی فارغ التحصیل دکترای حرفهای دندان پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 95 میباشند. ایشان پس از پایان تحصیلات و گذراندن دوره طرح نیروی انسانی در تهران، به شهر اصفهان بازگشتند و پس از کسب تجربههای علمی و عملی اقدام به تاسیس مطب دندان پزشکی مجهز همراه با کادری مجرب، جهت خدمت رسانی هرچه بیشتر به شما عزیزان نمودند. دکتر مهدی کچوئی، جراح و دندانپزشک زیبایی، دارای مدرک تخصصی ایمپلنت و بازسازیهای دهان، فک و صورت، طراحی لبخند و لمینیت های سرامیکی میباشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی ایران نیز هستند.